מפגשי הכנה ללידה
המטרה שלי היא להכין אותך יחד עם מלווה הלידה שלך באופן התומך והמחזק לקראת הלידה.
כאשר אני הייתי בהריון בעצמי, הרגשתי שלמרות שאני כבר מטפלת בהריוניות, נפתח בפני עוד עולם שלם של ידע והעמקה.
גם אם את לקראת לידה ראשונה שבה הרבה פעמים עולים חששות של אי ודאות ואיך אני ארגיש בתוך ציר, אנחנו רוצות ללמד אותך לעבוד יחד עם הגוף ועם יכולת ההרפיה. גם אם זו לידה חוזרת ובכל לידה שהיא, המטרה היא לתת לך את ארגז הכלים האופטימלי עבורך.
אנחנו משלבות מידע שהוא מקיף ותומך לכל שלבי הלידה – כאשר לצד הידע הרפואי שחשוב שתכירי ולא תרגישי שמדברים אליך במונחים שאת לא מבינה מעל הראש, אנחנו גם רוצות להכין אותך תנועתית מבחינת מתיחות ותנוחות שיתאימו לכל שלב וגם ברמה העמוקה יותר של הרפיה ונשימות מותאמות שיאפשרו לך להתמסר לתהליך.
נתייחס גם לנושא של עיסוי פרינאום והדרכה מותאמת לרצפת האגן במהלך הלידה ולשיקום שלך אחרי הלידה.
בקורס הכנה של פשוט ללדת – היפנובירת'ינג
נעבור יחד הכנה ללידה שתיתן לך שפע של כלים שמלווים אותך יחד עם מלווה הלידה
בכל שלב נתרגל טכניקות נשימה מעמיקות, תרגול הרפיה לגוף ולמיינד, תנועתיות אגן, דמיון מודרך, תנוחות לידה, תנועה מותאמת לפי שלבים ועוד...
בכל שלב אנחנו יכולות לבחור בתודעה ממוקדת ושלווה
בארגז כלים שמשלב חיבור עמוק פנימה
נעמיק עם הגלים שמקרבים אותך אל התינוק~ת שלך
בהכנה ללידה
אנחנו נרגיש את החיבור פנימה
חיבור עם הבייבי
וחיבור אל תוך עצמך
ביחד נצלול
אל כל כך הרבה תחושות ורגשות
נושמות ~ נעות ~ מעמיקות
נשלב תנועה ונשימה
הרפיה
מאחלת לידה טובה ומעצימה.
מה קורה לאגן שלך במהלך ההריון?
האגן שלנו נמצא במרכז הגוף.
אנחנו יודעות שככל שהשרירים שסביבו יהיו יציבים וחזקים יותר לאורך ההיריון כך יהיה לך קל יותר לשאת את המשקל של העובר.
מבחינה פיזיולוגית – גם אם השרירים שמסביב יציבים, המפרקים של עצמות האגן מתרופפים במהלך ההריון ובכך הרבה פעמים נשים יכולות לדווח על תחושת יציבות פחותה. אך ככל שהשרירים מסביב יתמכו באגן, כך האישה תרגיש יותר תמוכה ומוחזקת וזה מהווה סוג של חגורת אגן אקטיבית.
בתחתית של האגן אנחנו נמצא את שרירי רצפת האגן אשר בנויים בצורה של ערסל והוא תומך באיברי האגן שמעליו - הרחם, שלפוחית השתן והרקטום (שזה החלחולת הקצה של המעי הגס המחובר אל פי הטבעת).
במהלך ההיריון הרחם עצמה גדלה ממשקל של כ-70 גרם בתחילתו ועד לקילו בסוף ההריון.
ככל ששבועות ההיריון מתקדמים, העומסים המופעלים על שרירי רצפת האגן עולים. השרירים עצמם מתארכים ומתגמשים ואף נמתחים פי 3 מהאורך המקורי שלהם.
לגבי לידה קיסרית חשוב לציין שגם בנשים אלו יש התרחבות של רצפת האגן לאורך ההיריון, שכן הגוף לא יודע אם הוא יילד בקיסרי ולכן הוא מכין את עצמו בכל מקרה ללידה נרתיקית. גם נשים שילדו לידה קיסרית עלולות לחוות תסמינים שונים - ולכן התרגול חשוב לכולן.
הרחם שהולכת וגדלה ככל שההריון מתקדם נוטה ללחוץ על השלפוחית שיושבת ממש מתחתיה. נשים רבות מרגישות במהלך ההיריון דחיפות ותחושת לחץ בהטלת שתן, לכן משמעותי לתרגל את עבודת הסוגרים בשרירי רצפת האגן. ההמלצה היא לשלב מספר דקות בכל יום גם בהריון עצמו וגם לאחר הלידה.
אנחנו מאוד רגילות לשמוע הנחיות לגבי תרגול של חיזוק הסוגרים וכיווץ אבל ממש חשוב שנתייחס גם לתרגול של הרפיית שרירי רצפת האגן.
כחלק מההכנה ללידה הנרתיקית אנחנו רוצות לשים לב ששרירים אלו יודעים ויכולים גם להרפות ולהתגמש באופן אופטימלי ואם עולה קושי בהרפיה או שאנחנו לא בטוחות אם אנחנו מצליחות לבצע את התרגול באופן מלא, אני ממליצה לגשת ולהיבדק אצל פיזיותרפיסטית של רצפת האגן ובכך לשלב גם בדיקה של הסוגרים.
המטרה שלנו היא שבזמן הלידה עצמה נוכל לשלב עם הנשימות את ההרפיה של הסוגרים ובכך במקום להתכווץ אל מול הציר נוכל להתרחב ולהרפות אל מולו וגם נסייע לתינוק~ת במעבר קדימה בלידה
אם נוכל להגמיש ולהרפות את שרירי רצפת האגן בלידה, נסייע לתהליך הלידה
ככל שההריון מתקדם והיציבה של האישה ההריונית משתנה, יחד עם העלייה במשקל ועם השינוי של קו הכובד של הגו, שזז קדימה יחד עם משיכת הבטן לפנים, חשיבות התרגול של רצפת האגן משמעותית יותר עבור האישה, עבור ההריון עצמו, עבור הלידה וגם לשיקום שאחרי הלידה.
הכנת רצפת האגן ללידה
היא אמרה בסוף המפגש – איזה מזל שבאתי. עכשיו אני מבינה שלא עשיתי באופן נכון את עיסוי הפרינאום כפי שחשבתי. והאמת היא לא היה לי כל כך נעים לשאול לגבי זה, וזה באמת עורר כאב, אבל אחרי שעשינו זאת יחד אני מבינה כיצד אוכל לשלב בבית.
מפגש של הכנת רצפת האגן לקראת הלידה הוא מפגש פרטני עם האישה ההריונית, שבו מעבר לתנועה ונשימות אנחנו נתרגל יחד ונבדוק האם את מצליחה לשלב את ההרפיה של הסוגרים באופן נכון. בנטייה הטבעית כאשר נרגיש לחץ באזור הסוגרים הגוף נוטה תחילה להתכווץ
ובזמן הלידה כאשר הראש של התינוק כבר נמוך ולוחץ על הסוגרים בלידה – אני רוצה שתכירי את התחושה של יכולת ההרפייה גם בתוך המתיחה. הגוף שלך יודע ויחד נכוון אותך לכל מה שתומך בהרפיה ומקל עליך.
עיסוי פרינאום – האם זה חובה?
הרבה פעמים השאלה הזו עולה בהדרכה
ואני עונה - הוא לא חובה וגם חשוב להגיד שאין תעודת ביטוח לקרע / חתך
יש נשים שתרגלו וכן נקרעו / או לא נקרעו
ויש נשים שלא תרגלו וכן נקרעו / או לא נקרעו
יש הרבה גורמים שמשפיעים על כך כמו משך הלידה, היקף הראש, התערבויות ועוד
אבל
אני רוצה שתחווי את התחושה של הנשימה עם ההרפיה גם בתוך המתיחה ולא רק במנוחה - כדי שיהיה לך יותר קל להטמיע אותה ולהביא אותה ללידה. כדי שלא תחווי ישר כיווץ בתוך המתיחה, ובעיקר – לחבר אותך תחושתית אל המרחב הזה.
המעבר דרך פתח הנרתיק הוא כשער
ואנחנו רוצות דלתות פתוחות לבייבי
מה יעזור לך להרפות?
אני מחברת אותך
לנשוף את החששות
לשאוף פנימה את הכוחות
כל האפשרויות פתוחות ובלידה אנחנו מתמסרות
סימפיזיוליזיס
סימפיו – מה?
תמיד שואלים איך אומרים את זה נכון... אבל את הרגישות שמתרחשת נשים רבות מכירות.
הרבה נשים חוששות שהכאב שהן חוות הוא מהמצב הזה וחשוב שנעשה רגע סדר.
אצל כל אישה(!) ישנה התרחבות של מפרק הפיוביס במהלך ההריון. זהו תהליך פיזיולוגי וטבעי והוא מתרחש בעזרתו של הורמון הרלקסין שמופרש לכל אורך ההריון. ההתרחבות עצמה מתרחשת כדי לאפשר בשבועות המתקדמים מקום להתבססות ולמעבר של התינוק.
בהגדרה רפואית סימפיזיוליזיס נחשב מעל 1 ס"מ מרווח בין עצמות הפיוביס.
בפועל – יש נשים שכאובות עם יותר או פחות מ-1 ס"מ בודד.
מה שקורה הוא שיציבות האגן מתערערת לאישה והיא עלולה להפריע לאישה בתפקוד יומיומי.
בטיפול פיזיותרפיה, נעבוד יחד עם תרגול מותאם, תרגילי חיזוק מייצבים וגם תנועתיות שתומכת את העומסים שאת חווה, נתייחס גם להדרכה של מעברים ותרגול נשימתי.
במקרה הצורך לפעמים נשלב גם חגורת אגן לתמיכה.
נתחיל בהסתכלות על ההליכה והעמידה שלך ולאחר מכן תעברי לשכיבה.
בתרגול המטרה לשלב מנחים שונים וחשוב לעלות לפי יכולת ובהדרגה.
כאבי אגן
הרבה נשים חוות כאבי אגן במהלך ההריון
לפעמים הם יתחילו כבר בשבוע מוקדם ואצל חלק גדול מהנשים הם יתחילו בשלב יותר מאוחר, לרוב לאחר שבוע 20 אבל גם זה משתנה. זה ממש אישי לכל אחת.
חשוב שנזכור שלאורך כל ההריון מופרש הורמון הרילקסין, המאפשר לרחם לגדול ולאגן להתרחב, הוא מגמיש את המפרקים הרצועות, השרירים ורקמת החיבור לקראת הלידה. תהליך זה הוא טבעי וקורה אצל כל אישה בהריון אבל יש מצבים בהם ההתרופפות של מפרקי האגן בשילוב עם העומסים היומיומיים יכול גם לעורר כאב. נשים אלו עלולות לסבול מקשיים בהליכה ובמעברים, בשינויי תנוחה בשכיבה במיטה וגם בכאבים ביחסים.
ככל שההריון מתקדם נרצה גם להקל על הכאבים, יחד עם הבטן שגדלה ומושכת יותר קדימה. נטפל במהלך ההריון בטכניקות מנואליות ואם צריך נשלב גם התאמה של חגורת אגן, בנוסף נעשה יחד הדרכה לתרגול ולהתנהלות בבית כדי להקל עליה ובנוסף נתרגל עם האישה והמלווה שלה מנחים מתאימים ללידה.
תרגיל הרפיה
קחי שאיפה עמוקה
בהוצאת אויר נשפי כל מתח מיותר
חשבי על התחושות בגוף שהמילה הרפיה מעוררת בך
זו חוויה מאוד משמעותית
תני תשומת לב למחשבות ולזיכרונות שצפות במחשבה על הרפיה
איך זה מרגיש להרפות?
האם אני מכירה את התחושה הזאת?
זה בטוח ואפשרי עבורי להרפות
אני יודעת להרפות בתהליך הלידה